Huidverbetering voor de mannenhuid

Huidverbetering voor de mannenhuid

De structuur van de huid bij de man is anders dan bij een vrouw. Jouw mannenhuid heeft een dikkere hoornlaag, grotere talg- en zweetklieren, en een hogere doorbloeding. Als gevolg van het hormoon testosteron is de mannenhuid gemiddeld 25% dikker dan van een vrouwenhuid. Veel mannen hebben last van huidirritaties na het scheren. Na de pubertijd maakt de mannenhuid meer talg aan (d.m.v. hormonen) dan bij vrouwen. Dat is ook de reden waarom mannen langer en meer last hebben van acne, puistjes of meeëters. Los van de leeftijd hebben mannen ook een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Jouw mannenhuid is minder goed bestand tegen zonlicht dan de vrouwenhuid. Als man smeer je je niet snel in met zonproducten met een beschermingsfilter. De veroudering als gevolg van deze zonschade gaat dan sneller dan de biologische veroudering, waardoor je er als man op latere leeftijd toch vaak ouder uitziet dan een vrouw. Wanneer jouw mannenhuid veroudert worden de rimpels dieper.

Hoewel heel veel mannen dagelijks scheren, doen ze dat heel vaak niet op de juiste manier. Lees hieronder het verschil in scheertechnieken en hoe je die het beste uitvoert.

 

Adviezen voor nat scheren:

Adviezen voor droog scheren:

Scheer bij voorkeur na het douchen, want dan zijn de haren en de huid zachter. Gebruik geen alkalische producten om te scheren want die drogen de huid uit. Een mooi product om te gebruiken is de Eve Taylor conditioning shave gel. Let op de haargroeirichting en scheer met de haargroei mee. Scheer met de juiste druk, niet te hard anders geeft dit irritatie. Gebruik liever geen eau de toilette op het gezicht of aftershave producten met alcohol, deze irriteren de huid en tasten de beschermingslaag van de huid aan.

Gebruik een scherp en schoon mes. Spoel het mes na iedere scheerbaan met heet water af.

Eve Taylor Men Conditioning Shave Gel

Klik hier om te bestellen

Heb je een zware baardgroei? Dan kun je tegen de haargroeirichting in scheren, maar wel nadat je eerst met de haargroeirichting mee hebt geschoren. Breng wel opnieuw een scheerproduct aan op je huid voordat je voor de tweede keer gaat scheren.

 

Adviezen voor droog scheren:

Adviezen voor droog scheren:

Houd je baardharen droog, dus niet eerst douchen. De baardharen mogen met koud water gedept worden, ze gaan dan overeind staan, wel goed afdrogen en voor het scheren. Er kan een pre-shave gebruikt worden om de huid en haren zachter te maken. Een mooi product hiervoor is de Eve Taylor smooth shave oil. Reinig en desinfecteer regelmatig de scheerkop. De Eve Taylor shmooth shave kun je ook na het scheren aanbrengen.

Eve Taylor Men Smooth Shave Oil

Klik hier om te bestellen

Nu je weet hoe je je huid het beste kunt scheren met jouw gekozen techniek, zul je merken dat je huid onder je “baard” al een stuk rustiger oogt. Voor nog meer huidverbetering zijn de volgende stappen ook belangrijk:

 

Stap 1

Eve Taylor Men Face Wash

Klik hier om te bestellen

Reinigen van de huid. Je huid alleen reinigen met water is natuurlijk geen optie. Je wast je auto toch ook niet alleen met water? Je hebt daarvoor een reinigingsproduct nodig. Van Eve Taylor hebben we de Men Face Wash. Lekker praktisch te gebruiken onder de douche. Gebruik ongeveer een hazelnootgrootte aan product op een vochtige huid (indien nodig het product mengen met wat water om op te schuimen), even inmasseren en afspoelen. Dit doe je liefst 2 x per dag.

 

Stap 2

Eve Taylor Men Exfoliating Face Scrub

Klik hier om te bestellen

De scrub van Eve Taylor heet deze Men Exfoliating Face. Deze kun je na het reinigen ook onder de douche gebruiken. Ook een hazelnootgrootte aan product op een vochtige huid aanbrengen en minimaal 1 minuut ronddraaiende bewegingen maken over de huid. Dit hoeft niet hard te gebeuren, je wilt de huid immers niet beschadigen. De scrub gebruik je 3 x per week om de dag en zondag is rustdag.

 

Stap 3

Eve Taylor Men Hydrating Face Balm

Klik hier om te bestellen

Hydrateer en voed je huid. Breng op een droge huid een doperwtgrootte product aan. Speciaal voor de man is er de Eve Taylor Hydrating Face. Een niet vette gel-crème die je huid hydrateert en voedt. Vergelijk het met de waxlaag voor je auto.

 

Dit zijn de stappen die je makkelijk thuis kunt doen om je mannenhuid te verbeteren. Kijk maar eens na 1 maand hoe je huid verbetert is, als je bovenstaande naleeft! Wil je nog meer huidverbetering? Bezoek dan een van onze salons verspreid over Nederland. Zij hebben diverse huidverbeterende behandelingen speciaal voor de mannenhuid.