Bescherm je huid deze zomer

Bescherm je huid deze zomer

Wist je dat meer dan 80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door blootstelling aan UV-licht?

De belangrijkste stap in elke gezichtsbehandeling en thuis verzorgingsroutine is om de huid te beschermen tegen ultraviolet licht. De zon is verantwoordelijk voor meer dan 80% van de pre-rijpe huidveroudering. Dit is de belangrijkste factor waarom we er ouder dan onze leeftijd uit kunnen zien.

De zon zendt twee hoofdtypen ultraviolette straling uit, die verschillende golflengten hebben. Hoewel de menselijke ogen geen ultraviolet licht kunnen zien, kan onze huid het wel voelen. De 2 soorten straling zijn:

  • UVA – deze vorm van ultraviolet licht heeft een lange golflengte en leidt tot huidveroudering
  • UVB – deze vorm van ultraviolet licht heeft een korte golflengte en leidt tot verbranding van de huid

 

Hoewel UVA- en UVB-stralen verschillen in hoe ze de huid beïnvloeden, hebben ze allebei een negatieve werking op de huid. Onbeschermde blootstelling aan UVA en UVB beschadigt het DNA in huidcellen, wat kan leiden tot genetische schade en in sommige gevallen tot huidkanker.

 

Zonbescherming van Eve Taylor

Eve Taylor-zonnebeschermingsproducten hebben een breed spectrum, wat betekent dat ze beschermen tegen beide soorten ultraviolet licht om de huid gezond te houden.

 

We gebruiken twee soorten zonnebrandcrème:

  • Organische zonnebrandcrème ook wel bekend als chemische zonnebrandcrème – dit absorbeert UV-licht, zet het licht om in warmte en verspreidt het uit in het lichaam
  • In-organische zonnebrandcrème ook bekend als fysieke zonnebrandcrème. Dit werkt doordat het de UV-licht van het huidoppervlak weerkaatst en in feite weg kaatst.

 

Uiteindelijk zal consequent gebruik van SPF op een dagelijkse basis, hoe saai of bewolkt het weer ook is, zijn vruchten afwerpen voor je huid. Het is het beste schoonheidsproduct waarin je ooit zal investeren. Bekijk de afbeelding voor onze brede selectie aan zon bescherming.